H5P: Interaktiivinen video

H5P:n uusimpia valmistuneita työkaluja on “Interaktive Video”. Ideana on, että video toimii tavalliseen tapaan, mutta sen lisäksi siihen laitetaan mm. tehtäviä. Voi esim olla niin, että videolla annetaan ohjeita ruotsiksi ja sen jälkeen esitetään kysymys, että mitä työkaluja työnjohtaja pyysi ottamaan mukaansa. Vaihtoehdot voisivat olla esim. rautakanki, lapio, ruuvimeisseli ja kirves ja vesuri. Ja opiskelijan pitäisi osata valita ne työkalut, jotka työnjohtaja videolla luetteli.

Vaihe 1: Valitse tehtävätyyppi

Interaktiivisen videon tekeminen alkaa perinteiseen tapaan eli kirjoitetaan otsikko (Katkenneen akillesjänteen kuntoutus) ja valitaan sisältötyyppi. Mikäli sisältötyyppi on asennettu on siinä kohtaa painike “Use”, jos sitä ei ole asennettu niin valitse “Get” ja katso tarvittaessa lisää ohjeita aiemmasta artikkelistani H5P-kysymystyypin lisääminen.

Vaihe 2: Lisää video

Interaktiivisen videon tekeminen alkaa sillä, että valitaan video napsauttamalla kuvassa näkyvää ristiä.

Suosittelen, että valitset videon Youtubesta, koska se jaksaa pyörittää raskaitakin videoita. Mikäli sinulla on koneellasi sopiva video niin sekin käy, jos ne ovat webm tai mp4 formaatissa.

Vaihe 3 Lisää interaktiivisuus

Kun video on valittu on aika siirtyä toiselle välilehdelle.

Siellä videoon voi lisäillä kaikenlaista, Kannattaa laittaa video pyörimään ja sopivassa kohtaa sitten painat pause ja määrittelet siihen kohtaan interaktion.

Tosin videoon voi lisätä myös nimilapun, tekstiä, taulukon, linkin ja kuvan.

Varsinaiset interaktiot ovat kuvan käyttöliittymän oikeassa reunassa.

Lisätyt kohdat näkyvät videolla pisteinä.

Tässä esimerkki interaktiivisesta videosta.

 

 

 

 

 

 

 

Leave A Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *